Gök Gürültülü

Devlet Konservatuarın’ndan Türk Halk Müziği Konseri

03.04.2015

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, Kültür ve Kongre Merkezi’nde konser verdi.

SAÜ Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü öğretim görevlisi Kazım Gürkan’ın şefliğinde gerçekleşen konserde, Türkiye’nin yedi bölgesinden ve Azerbaycan’dan halk müziğinin sevilen parçaları seslendirildi. ‘Mihrican mı Değdi Gülün mü Soldu’, ‘El Vurup Yaremi İncitme Tabip’, ‘Şu Dereler Şu Düzler’, ‘Uzun Selvi Ne Uzarsın Boşuna’, ‘Adana Köprübaşı’, ‘Karanfilim Budama’, ‘İnşallah’, ‘Bu Gala Daşlı Gala’, ‘Bu Dağdan Aşmak Olmaz’ ve daha birçok şarkının seslendirildiği konsere, üniversite öğrencileri ve Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi.

Solo performanslar ve danslar ile izleyenlerin keyifli dakikalar yaşadığı konser, yaklaşık iki saat sürdü.

03/04/2015 – ST