Derslerin Değerlendirilmesine Yönelik Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Derslerin Değerlendirilmesine Yönelik Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
10.01.2020
9.240
A+
A-

Değerli öğrencilerimiz;

Sizlerden gelen e-posta ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan sorular üzerine bu soruların cevabına yönelik bir sıkça sorulan sorular kısmı oluşturduk. Sorularınızın cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Soru 1: Değerlendirme sistemi değişti mi?

Cevap: Ölçme değerlendirme sisteminde önemli bir değişiklik yapılmamıştır. Ancak sistemin işlevselliği için bazı sınırlamalar getirilmiştir.

 

Soru 2: Çan eğrisi sistemi kalktı mı?

Cevap: Çan eğrisi sistemi (bağıl değerlendirme)  Üniversitemizde halen kullanılmaktadır.

 

Soru 3: Fakültelerde farklı uygulamalar gerçekleşmekte midir?

Cevap: Tüm Fakültelerde aynı değerlendirme süreci işletilmektedir. Süreç sistem üzerinde yürüdüğü için farklı uygulamaların olması mümkün değildir.

 

Soru 4: Öğrencinin mutlak not ortalaması 40’ın altında ise neden kalmaktadır?

Cevap: Mutlak not ortalaması 40 puanın altında olan öğrenciler geçmişte olduğu gibi ilgili dersten başarısız not alırlar. Ancak yeni sistemde diğer öğrencilerin bağıl notlarının hesaplanmasında bu öğrencilerin notları işleme dahil edilir.

 

Soru 5: DD notu kalktı mı?

Cevap: Bağıl değerlendirme işlemleri sonucunda harflendirme tablosunda yer alan tüm harf notları gibi DD harf notu da oluşabilmektedir. DD notunun kalkması söz konusu değildir.

 

Soru 6: FD notu nedir?

Cevap: FD birçok Üniversitede uzun zamandır kullanılmakta olan bir harf notudur.  FF gibi başarısız olunduğunu gösteren bir nottur ancak AKTS’ye katkıda FF den ayrılır. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4’lük sistemdeki çarpanı sıfırdır.  FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur. Bu harf notunun harflendirme tablosuna eklenme gerekçesi öğrencinin ağırlıklı genel not uygulamasına katkı sağlamaktadır. FD notu almış bir öğrenci mezun olabilmesi için dersi yükseltmesi gerekmektedir.
9.240 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.