Derin Temeller

Derin Temeller
06.12.2016
950
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yapı Tasarım Öğrenci Topluluğu tarafından “Derin Temeller” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe  İnşaat Yüksek Mühendisi Habip Koçak Köse konuşmacı olarak katıldı. Habip Koçak Köse, etkinlikte İnşaat Mühendisliği öğrencilerine yapı temelleri hakkında bilgi verdi. Köse, “Mühendis, çözüm gerçekleştiren insandır. Biz her türlü soruna çözüm üretmekle mükellefiz” dedi.

İnşaat Mühendisliği sektöründen bahseden Köse, “Sektördeki insanlarla mutlaka iletişimde bulunmalısınız. Çalışmak istediğiniz dalları görün. Herkesin farklı bir yaradılışı ve yeteneği vardır. Seçtiğiniz dal yeteneğinize doğru mu, değil mi önce ona karar verin. Çünkü mesleğinizi sevmezseniz başarılı olma şansınız yok. Ömrünüz boyunca bu sektöre hizmet edeceksiniz. O yüzden mesleği seçmeden önce mutlaka nelerle karşılaşacağınız konusunda tecrübe kazanın, bilgi edinin” şeklinde konuştu.

Köse, üniversite sonrasında da öğrencilerin kendilerini geliştirmeye devam etmeleri gerektiğini söyleyerek “Üniversite eğitiminin ardından okulla bağlantınızı koparmayın. Sektöre adım atsanız da kendinizi geliştirmeye devam edin. İnsan, zaman geçtikçe kendisine çok daha değer katacak ve bilgisini arttıracak şeylerle karşılaşıyor. Yaptığınız işi sevin, eğlenin, başarılı olduğunuzda ise tadını çıkarın” diye konuştu.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğin sonunda İnşaat Yüksek Mühendisi Habip Koçak Köse’ye İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Gündüz plaket takdim etti.

05.12.2016/ ŞB


950 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.