Hafif Sağanak

Deprem Haftasında Öğrencilere Farkındalık Oluşturulacak

26.02.2020

Sakarya Üniversitesi Doğal Afetler ve Yönetimi Öğrenci Topluluğu (SAÜDAY), 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında öğrencilere afet farkındalığı oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Sakarya Üniversitesi Helikopter Pistinde 3 Mart 2020 tarihinde Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile birlikte gerçekleştirilecek olan etkinliklerde, üniversite öğrencileri bir araya gelecek. AFAD’ın bu ayki “Gönüllülük” teması kapsamında, SAÜDAY topluluk üyeleri ve AFAD personeli tarafından öğrencilere gönüllülük ve afetler konusunda bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca alanda AFAD tarafından ses sistemi ve ekran da kurulacak.

Tatbikatlar yapılacak

Etkinlikler kapsamında Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) binasına rampa kurularak yaralı indirme tatbikatı yapılacak. Bunun yanı sıra Sapanca’da yer alan AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden arama kurtarma ekip ve ekipmanları, arama kurtarma araçları ve arama kurtarma köpekleri alanda yer alacak.

50 binin üzerinde öğrencinin aktif olarak kullandığı kampüs alanında yapılacak bu etkinliklerle, öğrencilerde afet farkındalığının oluşması ve arama kurtarma faaliyetlerinin öneminin kavranması hedefleniyor.

26-02-2020 / ST