Değişim Programlarında En İyi Üniversitelerden Biriyiz

06.04.2016

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenci değişim programlarına yönelik Tanıtım ve Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Erasmus ve Farabi gibi değişim programları süreçlerini üniversiteler arasında en iyi organize eden üniversite olduklarını söyledi. Türkiye’de özellikle Erasmus’un öneminin bilindiğine işaret eden Rektör Elmas, bu program kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde daha üst düzeyde üniversitelerle işbirliği yapılmasının öğrencilerin daha da yararına olacağına değindi. Öğrencilerin değişim programları kapsamında nitelikli üniversitelere gitmesi gerektiğini belirten Elmas, bu çerçevede öğrenci sayısını artırmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Rektör Elmas’ın konuşmasının ardından söz alan SAÜ Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Kenar, Erasmus+ öğrenci değişim programına, SAÜ Mevlana Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı da Mevlana öğrenci değişim programına ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

06-02-2016 / ST