Cumhuriyetin 100. Yılında “İLELEBET” Sergisi

Cumhuriyetin 100. Yılında “İLELEBET” Sergisi
23.10.2023
733
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinin özgün çalışmalarıyla, Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna hazırlanan “İLELEBET” sergisi, SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

23 Ekim’de açılan sergi, Resim, Seramik-Cam, Görsel İletişim Tasarımı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü hocalarının seramik, cam, resim, fotoğraf, hat, tezhip, çini ve düz dokuma gibi faklı alanlardaki çalışmalarını bir araya getiriyor. Açılışını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Rektör Yardımcısı Özer Uygun ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay’ın yaptığı sergiye, akademisyenler, öğrenciler ve şehirden sergi açılışı için gelen misafirler katıldı.

Serginin Küratörlüğünü yapan Doç. Mesude Hülya Doğru, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademik kadrosunun gerçekleştirdiği eserler ile ulusal ve uluslararası mecralarda üniversiteyi temsil ettiğini söyledi. Sergide yer alan eserlerin üretiminin, sanatın en üst noktasına gelecek özgünlükte emek yoğun enerji gerektiren çalışmalar olduğunu da ekledi. Akademisyenlerin emeği ile gerçekleşen serginin Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna uygun şekilde hazırlandığını söyleyen Doğru, günün anlam ve önemi hakkında, “Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. 100. yılda burada, bugünü görüyor ve yaşıyor olmamız bizim açımızdan onurlandığımız bir durum.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay ve akademisyenler eşliğinde gezilen sergi, teşekkür belgelerinin takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Sergi 3 Kasım’a kadar izleyicilerini ağırlayacak.

 


733 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.