COST Bilgilendirme Toplantısı

COST Bilgilendirme Toplantısı
02.04.2015
1.104
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknokent tarafından, ‘European Cooperation in Science and Technology’ (COST) destek programı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Teknokent organizasyonuyla düzenlenen ‘COST Bilgilendirme Toplantısı’ 1 Nisan Çarşamba günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. SAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin’in açılışını yaptığı toplantıya, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof. Dr. Zehra Ayhan konuşmacı olarak katıldı.

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin son yıllarda, Sakarya Üniversitesi’nde proje başvurularında büyük bir artışın olduğunu belirterek, verilen destekler konusunda Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünün büyük katkıları olduğunu ifade etti.

COST Ülkeleri bütçesi ve yapısı hakkında bir bilgilendirme sunumu gerçekleştiren Prof. Dr. Hatem Akbulut, 1971 yılında hayata geçirilen bu projede Türkiye’nin de kurucu ortaklarından biri olduğunu söyledi. COST’un bir destek programı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akbulut, COST’un, yenilikçi, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri desteklediğini belirtti. COST’un güçlü yönleri, özellikleri ve destekçileri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Akbulut, Türkiye’nin şu ana kadar 222 COST aksiyonunda yer aldığını belirtti

COST Projelerinden birinde yer alan Prof. Dr. Zehra Ayhan ise AB, TÜBİTAK ve COST Projeleri hakkındaki deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

02/04/2015 – YC


1.104 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.