Çocuklara Kütüphaneyi Sevdiren Etkinlik

Çocuklara Kütüphaneyi Sevdiren Etkinlik
04.04.2022
1.703
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, çocuklara okumayı sevdirmek ve kütüphaneyi kullanmayı öğretmek için ilkokul öğrencilerini ağırlamaya devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi yedinden yetmişe eğitim aşkını desteklemeye devam ediyor. Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Merkez Kütüphanesi’nde Z kuşağının kütüphane kültürüyle tanışması için düzenlenen etkinlikte ilk, orta ve lise kademesindeki öğrenciler katılım gösterdi. Bahçeşehir İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı gezide ziyaretçilere Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Çiydem ve kısmi zamanlı öğrencilerin rehberliğinde kütüphane kuralları, oturma düzeni ve kitaplara karşı nasıl davranılması gerektiği öğretildi.

Kitaplarla bütün olmanın vurgulandığı eğitimde çocuklara, okuma sevgisinin aşılanması hedeflendi. Geleceğin girişimcileri, doktor ya da mühendisleri olacak öğrencilerin kendi seviyelerindeki okuma kitaplarının yanı sıra raflarda yer alan mecmualara da ilgisi büyüktü. Gezi sonunda miniklere kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

Haber – Fotoğraf: Elif Kutlu
1.703 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.