Çalışma Hayatında Başarılı Olmanın Yolları

Çalışma Hayatında Başarılı Olmanın Yolları
12.11.2015
634
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından “Çalışma Hayatında Başarılı Olma Yolları” isimli konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Çalışma Hayatında Başarılı Olma Yolları” isimli konferansa SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Genç konuşmacı olarak katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Büyük sonuca giden yolun, büyük düşünce ile başladığını dile getiren Doç. Dr. Yusuf Genç, “Başarısızlık yapamamak değil, yapamayacağını sanmaktır, bizi düşüncelerimiz sınırlamazsa hiç kimse sınırlayamaz” dedi. Başarı için; dayanma gücüne, cesarete ve özgüvene ihtiyacımız olduğunu söyleyen Doç. Dr. Genç, “Küçük engelleri aşamayanlar, büyüklerini hiç göremezler. Beyninize ne yapmak istediğinizi söylerseniz, o size nasıl yapabileceğinizi söyleyecektir” diye konuştu.

Başarı aynı yönde sonuna kadar gitmektir

Başarılı olmak için, istikrarlı olmak gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Genç, “Nereye gideceğini bilen kişinin yolunu kimse kesemez. Hedefiniz yoksa fırsatları nasıl kullanacağınızı, yelkenlerinizi ne şekilde ayarlayacağınızı bilemezsiniz. Bir şeyi elde edeceğinize inanmadığınız sürece onu elde etmeye hazır değilsinizdir” şeklinde konuştu. ‘Başarmak üretmektir, üretemiyorsanız başarılı olamazsınız’ ifadelerini kullanan Doç. Dr. Genç, “Küçük arzuyla bir mektup, büyük arzuyla kitap yazarsınız. Bugün geçmişteki arzularınızın eseridir, geleceğinizi de bugünkü arzularınız belirleyecek” dedi.

Bahane “var” başarı “yok”

Engellerin bahaneye dönüştüğü yerde ilerleme olmayacağını vurgulayan Doç. Dr. Genç, “Başarılı insanlar her ortamda ve her şartta çalışabilmeyi başaran insanlardır. Eğer karıncalar insanlar gibi bahaneler bulsalardı, ormanlar mezbeleleri dönerdi.” İfadelerini kullandı.

Başarının olmazsa olmaz kuralı “yapmak” olduğunu ifade eden Doç. Dr. Genç, “Yapmayı anlamlı kılan kural bitirmektir. Bitmeyen iş yapılmamış iş gibidir ”dedi.

12.11.2015 – KD
634 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.