Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde Tanışma Toplantısı

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde Tanışma Toplantısı
25.09.2014
802
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen tanışma toplantısına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)  Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, OTOKAR Firması Mali İşler Müdürü İrfan Özcan, Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özkan, bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 2014-2015 öğretim yılında üniversiteye yeni başlayan öğrencilere bölümü tanımaları ve bölüme uyum amacıyla gerçekleştirilen toplantıda üniversite, bölüm ve akademisyenler hakkında bilgi verildi.

Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. Yılmaz Özkan, “Çalışma Ekonomisi Bölümü Türkiye’de sadece 36 üniversitede var. Biz de bunlardan bir tanesiyiz. Bizim bir ayrıcalığımız var. Biz tüm Çalışma Ekonomisi bölümleri tarafından ilgiyle takip ediliyoruz” dedi.

SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu da konuşmasında, “Çalışma Ekonomisi Bölümü ile SGK’nın birlikte çalıştığı tek il Sakarya. Kendimizi ülkemizin en iyi yerlere gelmesine ve sizleri en iyi şekilde yetiştirmeye adadık. Sizlerle birlikte yeni oluşturduğumuz ARGE-İnovasyon bölümüyle yaptığımız güzel projeleri Ankara can kulağı ile dinliyor. Bu yaptığımız projeleri önümüzdeki hafta Ankara’dan gelen bir heyet inceleyecek” ifadelerini kullandı.

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya ise, Sakarya’nın her yıl büyük göç aldığını ve iyi bir sanayisi bulunduğunu ifade ederek, kayıtlara bakıldığında bu göçlerin çoğunluğunun vasıfsız, mesleksiz insanlardan oluştuğunu söyledi.  Alınan göçün nitelikli olması gerektiğine vurgu yapan Kaya, “Bunun için siz değerli öğrencilerimizi mezun olduktan sonra burada tutmayı başarmalıyız. Bu yıl ilk olarak üniversitede bir istihdam fuarı gerçekleştirdik. 100’e yakın firmamız geldi. Bu fuarı üniversitemizde gerçekleştirdik. Çünkü son sınıf öğrencileri, meslek yüksekokulları öğrencileri ve dışarıdan gelen öğrenciler bu firmalardan faydalansın, burada kalsınlar istiyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin öğrenim hayatında staj imkânlarını değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Kaya, “Yaz dönem stajlarını İŞKUR’da yapabilirisiniz. 10-15 öğrenci gelip yaz dönemini bizimle geçirebilirsiniz. Arkadaşlarımızın bizden öğreneceği çok şey var. İŞKUR sayesinde öğrenciler piyasaya kendilerini daha iyi hazırlayabilirler” şeklinde konuştu.

Otogar Firması Mali İşler Müdürü İrfan Özcan da öğrencilerin mutlaka bir amaçlarının olması gerektiğini dile getirerek, öğrencilerin gayretleri doğrultusunda staj konusunda da yardımcı olacaklarını ve kapılarının öğrencilere her zaman açık olduğunu söyledi.

25/09/2014 – MA
802 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.