Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik

Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik
10.03.2015
1.239
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Çarşamba Konferansları kapsamında düzenlenen  “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” isimli konferans, SAÜ İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Çarşamba Konferansları kapsamında 4 Mart Çarşamba günü düzenlenen “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” isimli konferansa akademisyen-yazar Yusuf Kaplan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında oryantalizmin üç projesinin bulunduğunu ifade eden Yusuf Kaplan, bunları Hz. Peygamberin konumunu sarsmak, İslam düşüncesinin Gazzâlî ile bittiği düşüncesini yaymak, Osmanlıyı unutturmak şeklinde sıraladı. Kaplan, başarılı olabilmek için Arapça, İngilizce, Latince ve Grekçe’nin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Çağrısı çağını kuramayan bir çağın, çağ olmadığını belirten Kaplan, Mekke’de bu anlamda bir çağrının kurulduğunu Medine’de de bu çağrının kendi çağını kurduğunu ifade etti. Kaplan, “Kur’an kaynak, sünnet ırmaktır. Asıl olan ise hakikate varmaktır. Vasat ümmet, merkez ümmettir ve merkezdeki kişi ise Hz. Peygamber’dir” şeklindeki sözleriyle konuşmasını sona erdirdi.

Konferansın ardından Yusuf Kaplan’a, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Akkuş tarafından hediye takdim edildi.

10/03/2015 – YC


1.239 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.