Büyük Usta Neşet Ertaş SAÜ’de Anıldı

26.09.2023

Yaşamı boyunca pek çok albüm yapan ve sayısız eser bırakan, unutulmaz türküleriyle gönüllere taht kuran ” Bozkırın Tezenesi ” Neşet Ertaş vefatının 11.yılında Sakarya Üniversitesi  Turgut Özal Kongre Merkezi’nde anma konseri ile anıldı.

Solistliğini Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç Dr. Sertan Demir’in üstlendiği ve  Öğr. Gör. Cengiz Atlan, Arş. Gör. Mehmet Der, Ümit Akça, Fazıl Vural, Ümit Kartal, Fatih Avcı’nın sazlarıyla eşlik ettiği konserde usta sanatçının eserleri seslendirildi. Eserlere zaman zaman izleyicilerde eşlik etti.

Yoğun katılımın olduğu konsere, Sakarya AK Parti Millet Vekili Murat Kaya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, Sakarya MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş ve çok sayıda müziksever katıldı.

Konser, Doç Dr. Sertan Demir ve ekibine teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.