“Bulut Bizden Çözüm Sizden” Tanıtım Toplantısı

“Bulut Bizden Çözüm Sizden” Tanıtım Toplantısı
05.03.2014
440
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen “Bulut Bizden Çözüm Sizden” yarışmasının tanıtım toplantısı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAÜ İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen “Bulut Bizden Çözüm Sizden” yarışmasının tanıtım toplantısına, Imona Cloud Projesiyle 2012’de İTÜ Çekirdek Yarışmasında birinci olan ve Bulut Bizden Çözüm Sizden yarışmasının fikir sahibi Bahadır Ödevci ile İTÜ çekirdek proje sorumlusu Mert Esenli konuşmacı olarak katıldı.

Proje sorumlusu Mert Esenli Türkiye’nin her yerinden gelen projeleri kabul ettiklerini ifade ederek “ 2 yıldır İTÜ çekirdek girişimcilerinden 1500 proje aldık. Bu projeleri Genel Kategori ve Bulut Kategori olarak ayırıyoruz. Bunların arasındaki fark genel kategorinin makina, bilişim ile ilgili projelerin hayata geçme süreci daha uzundur. Bulut kategorisinde ise daha çabuk ticari hayata dönüşebilecek projeler yer almaktadır” dedi. Projelerin hayata geçmesi için iş planı hazırlama, laboratuvar, danışmanlık gibi imkânlar sağladıklarını ifade eden Esenli, 12 üniversitenin Bulut Bilişim girişimcilerini desteklediklerini belirtti.

Imona Cloud Projesiyle 2012’de İTÜ Çekirdek Yarışmasında birinci olan Bahadır Ödevci ise Bulut ve mobil uygulamaların hızlı ve kolay geliştirilmesine olanak tanıyan bir uygulama geliştirme platformu olan “imonacloud.com”un kullanılacağını belirtti. Girişimcilikle ilgili İTÜ çekirdekle yapılan “Bulutun Üzerindeyiz” yazılım geliştirme programının daha kolay olarak proje geliştirilebileceğini belirten Bahadır Ödevci, “Önemli olan fikrin oluşturulmasıdır, fikirlerinizi paylaşmaktan korkmayın, fikirlerinizi paylaştıkça gelişir” diye konuştu.

Yazılım geliştirme platformunu kullanıcıların kolaylıkla kullanabileceği bir şekilde geliştirdiklerini ifade eden Ödevci, “ Fikirler burada ki pazaryerlerine eklenerek uygulamaların geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Bir ürün gerçekleştiğinde kullanım arttığında ölçeklemeye bu sistem direnç sağlıyor. Ürünün süreci, stokları ve satışı bu program tarafından takip ediliyor” dedi.

Tanıtım toplantısı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

05/03/2014 – MA
440 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.