Biyomedikal Cihaz Geliştirmede İnovasyon

Biyomedikal Cihaz Geliştirmede İnovasyon
28.10.2016
2.013
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlıkta Bilişim, Teknoloji ve İnovasyon Araştırmaları (BilTekİn) Öğrenci Topluluğu tarafından “Tıpta İnovasyon ve Biyomedikal Cihaz Geliştirmede Multidisipliner Yaklaşım” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlıkta Bilişim, Teknoloji ve İnovasyon Araştırmaları (BilTekİn) Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Tıpta İnovasyon ve Biyomedikal Cihaz Geliştirmede Multidisipliner Yaklaşım” isimli etkinlik, Tıp Fakültesi Korucuk Morfoloji Binası Dönem 3 Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Danışmanlığını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Altındiş’in etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji, Sanayi ve Yüksek Öğretim Politikaları Başdanışmanlığı ve Tübitak Başkanlığı Danışmanı Mesut Uğur konuşmacı olarak katıldı.

Ülkemizde sağlık hizmet sunumunda, tanı, tedavi ve tarama amaçlı kullanılan tıbbi cihazların yaklaşık yüzde 85’i, sarf malzemelerin de çok büyük bir kısmının yurt dışından temin edildiği belirten Prof. Dr. Mustafa Altındiş,  “Türkiye tıbbi cihaz pazarının yaklaşık 3 milyar dolar olduğu dikkate alınacak olursa cari açığın önemli bir nedeninin sağlık hizmetleri gereçleri olduğu anlaşılacaktır. Tıbbi cihaz ve ilaç geliştirme fikrini genç yaşlarda tıp öğrencilere aktarmayı amaçlamalıyız” dedi.

Tıbbi cihaz konusundaki yeni gelişmelerin ve Türkiye’nin dünya pazarındaki payının tartışıldığı etkinlikte, genç araştırmacıların bu alana daha fazla ilgi göstermeleri ve bunların getireceği yararlar konusu ele alındı. Etkinlikte, sağlık alanındaki akademisyenlerin ve doktorların, mühendislik bilimleri ile multidisipliner yaklaşımlarla yeni projeler üreterek çalışmalar yapmalarının ülkemizde bu alandaki gelişmeler açısından gerekli ve önemli olduğu vurgusu yapıldı.

28.10.2016 – YC


2.013 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.