Gök Gürültülü

Bitki Doku Kültürü Araştırma ve Üretim Laboratuvar Ziyareti

04.05.2019

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi Bitki Doku Kültürü Araştırma ve Üretim Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.

Sakarya Üniversitesi olarak bu şehrin en önemli katma değerlerinden biri olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, ”Bitki Doku Kültürü Araştırma ve Üretim Laboratuvarı’nın şehrimize ve üniversitemize ciddi katkılar sağlayacağına inancım sonsuz. Üretimi zor birçok bitki, sağlıklı koşullarda yetiştirilip ihtiyaç olan bölgelere gönderiliyor. Özellikle dış mekan süs bitkiciliği alanında çok iyi durumda olan Sakarya’nın gelecekte çok iyi bir potansiyelinin bulunuyor” diye konuştu.

Sakarya’nın bitki üretimine elverişli iklim şartlarına sahip bir şehir olduğunu ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Şehrimizin bu potansiyelini en iyi şekilde kullanarak, ihracat yapmak istiyoruz. Öte yandan Kocaali’de Melen Barajı üzerinde de aromatik bitkilerin yer aldığı projemizi hayata geçireceğiz. İnşallah bitki üretiminde de Sakarya örnek alınan, ihracat rakamlarıyla katma değer sağlayan bir noktaya ulaşacak” dedi.

09.05.2019 – YC