Bir Varmış Bir Yokmuş İsimli Resim Sergisi

Bir Varmış Bir Yokmuş İsimli Resim Sergisi
17.10.2023
676
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Sanat tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş’in “Bir Varmış, Bir Yokmuş” isimli resim sergisi, 21 Ekim tarihinde 16.00-19.00’da İstanbul Pinelo Art Gallery ’de açılıyor.

Yedinci kişisel sergisini gerçekleştiren Gülseren Budumlu İldeş, “Bir varmış, bir yokmuş” isimli resim sergisinde; hayatın içinde bir zaman var olanı, bir zaman da  yok olanı sorgulayan, hayallerle  gerçeklerin zaman zaman birleştiği, zaman zaman da zıt iki kutup olup ayrıldıkları üzerine temellenen masalsı kompozisyonlar oluşturmanın gayretindedir.

Portre geleneğinden kopmayan resimlerinde, hem herkese dair, hem de bir o kadar öznel figürler bulunmaktadır. Sanatçı, bazen yalnız, bazen de insanlar arasında yalnız kalmış, kalabalıklar arasında kaybolmuş figürlerini ifadeci sanat anlayışıyla  bir var oluşun, bir yok oluşun anlarında buluşturmuştur. Estetik ifadenin kendisinin hiçbir zaman bir taklit olamayacağını dile getiren ifadeci sanat anlayışını benimsemiş ve çalışmalarını bu yönde gerçekleştirmiştir.

Gülseren Budumlu İldeş’in son beş yıl içerisinde üretmiş olduğu resimlerinin yer aldığı “Bir varmış, bir yokmuş” isimli resim sergisi 30 Ekim tarihine kadar devam edecektir.


676 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.