Bilişim Sistemlerinin Bugünü ve Geleceği

11.11.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Topluluğu tarafından ‘Endüstride Bilişim Sistemlerinin Bugünü ve Geleceği’ isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, OTOKAR BT Departman Müdürü Salih Selçuk Koçak konuşmacı olarak katıldı. Koçak konferansta SAP, SAP danışmanları ne iş yaparlar, neden SAP danışmalara ihtiyaç var, nasıl SAP danışmanı olunur konularında öğrencilere bilgi verdi.

SAP (Systems Analysis and Program Development) dünya çapında bir şirket ve marka ismi olduğunu belirten Salih Selçuk Koçak, “ SAP öğrenmek için, kursları ile danışmanlık şirketleriyle ve ya kullanılan firmada staj yapabilir ve kullanılan firmalarda çalışabilirsiniz” dedi.

SAP proje sürecinden bahseden Koçak, proje ekibinin oluşturulması, üst yönetim desteği, mevcut durum analizi, kavramsal tasarım, geliştirme süreci, test süreci, kullanım kılavuzu, anaveri aktarımı, ekran yetkilendirme, canlı geçiş ve garanti süreci olarak nitelendirdi.

SAP kendisini meydana getiren modüllerden oluştuğunu vurgulayan Koçak, malzeme yönetimi, muhasebe ve finans, üretim planlama, maliyet muhasebesi, satış dağıtım, insan kaynakları ve depo yönetimi modülü olduğunu söyledi.

11/11/2015 – KD