“Bilişim Firmaları-Akademisyen-Öğrenci Buluşma Çalıştayı”

08.12.2022

Sakarya Üniversiesi (SAÜ) Sakarya Teknokent, ADAPTTO ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (SUBÜ TTO) koordinesinde “Bilişim Firmaları-Akademisyen-Öğrenci Buluşma Çalıştayı” düzenlendi.

Sakarya Teknokent Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden 200’ün üstünde öğrenci ve 10’dan fazla akademisyen Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren 10 Bilişim firması ile bir araya geldi. Çalıştayda firmalar arası iş birlikleri, kümelenme çalışmaları, bilimsel ortamlar, girişimcilik ekosistemi gibi konularda bilgi verildi.

Yetkililerin firmalarını tanıttığı çalıştayda öğrencilere ve akademisyenlere yönelik çalışmalar hakkında konuşuldu. Çalıştay sonrası firmalar fuaye alanında açtıkları stantlarda akademisyen ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.