Bilimsel ve Toplumsal Eleştiri Kuramı

14.11.2013

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Bilimsel ve Toplumsal Eleştiri Kuramı’ isimli konferans SAÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından Bilimsel ve Toplumsal Eleştiri Kuramı isimli bir konferans düzenlendi. Konferansta Prof. Dr. Muharrem Tosun, genel çeviri kuramı ve buna bağlı olarak çeviri eleştirisi kuramıyla ilgili bilimsel değerlendirmelerde bulundu.

Hiç kimsenin ana dilinin hepsini bilmediğini belirten Tosun sözlerine şöyle devam etti: “ Çeviriler her okur için yazılmaz. Onların seçkin bir okuru vardır. Bir tıp çevirisini yapan kişi o çeviriyi yine tıp ile ilgili bir kişinin okuyacağını bilir. Yani arife tarif gerekmez.” Prof. Dr. Muharrem Tosun, bir metni yorumlarken ilk önce anlamak daha sonra o metni yorumlamak gerektiğini söyledi.

13-11-2013 / KS