Bilgiyi Söküp Almalısınız

Bilgiyi Söküp Almalısınız
07.12.2017
958
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi’nce (SASGEM) düzenlenen Çarşamba Konferansları kapsamında bu hafta “Önce Kendini Yönet” adlı bir konferans düzenlendi.

Gelenekselleşen konferansların bu haftaki konukları Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Sekreteri Tanzer Polat Yılmaz ve Sakarya Genç Girişimciler ve İş Adamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı, TÜGİK Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Korkmaz oldu.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta GİAD ile ortak bir proje olarak oluşturulan “TÜGİK Öğrenci Konseyi” hakkında da katılımcılar bilgilendirildi.

Bilgiyi söküp alın

TÜGİK Genel Sekreteri Tanzer Polat Yılmaz, konuşmasında yoğun rekabetin yaşandığı iş hayatında yapılması gerekenleri ve doğru davranışları ele aldı. Öğrencilere mezuniyet sonrası için bazı tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Mezun olduktan sonra girdiğiniz işlerde kimse size uzun adaptasyon süreleri vermeyecek. En kısa sürede işe adapte olmanızı ve artık sistemin bir parçası olmanızı isteyecekler” dedi. İş hayatında öğrenmenin zorluğuna dikkat çeken Yılmaz, “İş hayatında bilgi, bir deliğin içinde ve gizli. Bilginin üzerinde örtüler var. Kariyerine yeni başlayan birinin yapması gereken şey, ellerini kanatma pahasına o deliğe ellerini sokarak, bilgiyi bulunduğu yerden söküp almak. Çünkü iş hayatına girdiğiniz zaman kimse size ihtiyaç duyduğunuz bilgileri öylece vermeyecek” diye konuştu.

Herkes lider olamaz

Yılmaz, eğitim sistemindeki en önemli sorunlardan birisinin de ‘herkesin aynı yöntemle öğrenebildiği varsayımıyla hareket edilmesi’ olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ekibin lideri olmak için kaygılanmamalıyız. Kendinizi tanımanız ve yönetebilmeniz çok önemli. Kendimizi nasıl yöneteceğiz? Bunun için güçlü yanlarınızı keşfedin. Araştırmalar gösteriyor ki insanlar neyi iyi yaptıklarından ziyade, hangi konuda iyi olmadıklarını bilmek konusunda daha iyiler. İyi olduğunuz bir şeyde başarıdan mükemmelliğe gitmek, yetersiz bir performanstan başarısız hale gelmekten daha kolaydır. Bunu kırmak zorundayız.”

Öğrencilerle ortak proje

Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Korkmaz ise konferansta TÜGİK ve Sakarya GİAD tarafından gerçekleştirilecek projeden bahsetti. Korkmaz, “Sakarya GİAD olarak yaptığımız çalışmalarla üniversite öğrencilerine katkı sağlamak istiyoruz. 2015 yılında kurucu başkanlığını üstlendiğimizde Sakarya’daki iş camiasının bir çatı altında olmadığını gördük. Biz de nitelikli insanların bir arada olduğu bu topluluğu kurduk. Üniversite öğrencileriyle gerçekleştirilecek bu projenin Sakarya da ciddi anlamda ses getireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Amaçlarının iş dünyası ile öğrencileri bir araya getirmek olduğunu söyleyen Korkmaz, “Öğrencilerimizin okurken çalışabilmesini, iş dünyasıyla iç içe olmasını ve mesleklerini tanımalarını arzu ediyoruz. İş adamlarıyla öğrencileri bir araya getirecek etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler hakkında bilgiyi seçilen öğrenci temsilcisinden ve bizim sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız duyurulardan edinebilirsiniz” şeklinde konuştu.

07/12/17 – Ezgi C.


958 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.