Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni
29.08.2022
1.173
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Mezunlar, Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle yeni bir yolculuğun ilk adımlarını attı.

Mezuniyet Törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alp ile belediye başkanları ve STK’lar, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarını yapan SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak, bilişim dünyasının Ülkemizi inovasyon çağına taşıyacak öncü unsurlardan biri olduğunu belirtti. 180 adet nitelikli ve donanımlı mühendisi bu dünyaya kazandırdıklarını vurgulayan “Bu diplomaların her biri, güzel ülkemiz için bir ümit bir kazançtır. Bilgi çağı geride kaldı ve artık inovasyon çağından bahsediyoruz. Artık bir sorunun birden fazla cevabı var. Marifet en iyi cevabı bulmak oldu. Big Data ve onun üzerinde çalışan sezgisel algoritmalar yapay zeka devrini başlattı. Bütün bu gelişmelerdeki en büyük pay insanoğlunun paha biçilmez hazinesi olan merak hayal gücüne aittir. Şimdi, merak etmek hayal kurmak sırası siz genç mühendislerde.” ifadelerinde bulundu. Dekan Prof. Dr. Yumuşak,  “Zamanın en kıymetli hazine olduğunu unutmayınız. Her günümüz bir önceki günden daha bilgili ve donanımlı olmalı. Bugün almaya hak kazandığınız mühendislik unvanı, onların işareti olan mezuniyet cüppeleriniz size çok yakıştı. Sizler de bu ülkeye çok yakıştınız. Bugünkü başarınızı yürekten tebrik ediyorum.” söylemlerinde bulunarak mezunlara iyi dileklerde bulundu. Keyifle seyredilen bu gurur tablosunda en büyük payın hiç şüphesiz velilere ait olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yumuşak, “Dört sene önce bize emanet ettiğiniz göz nuru evlatlarınız, zor bir işin üstesinden geldiler ve bugün mühendis oldular. Bu gurur tablosunun perde arkası, fedakâr şefkat kahramanları olarak sizleri tebrik ediyor ve en içten duygularımla mutluluğunuzu paylaşıyorum.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alp yaptığı konuşmada, “Bilginin çok önemli bir güç olduğu günümüzde, hayat boyu öğrenme prensibiyle hareket etmek, her daim felsefeniz olsun. Çalışma hayatında Sakarya Üniversitesinin birer temsilcisi olacaksınız. Marka olan bir kurumdan eğitim aldınız. Sanayiye de, önceki mezunlarımız gibi değer katacaksınız, değer bulacaksınız.” ifadelerinde bulunarak artık meslektaşı olan mezunlarının daima yanında olacağını da vurguladı. Velileri de verdikleri emeklerden dolayı kutlayan Prof. Dr. Alp, “2001 den beri kalite yolcuğunda basamakları hızla tırmanan, mükemmellik ödülleri yanında, ‘Avrupa Büyük Kalite Ödülü’ gibi pek çok ödülün sahibi bir Üniversitenin; MÜDEK Akreditasyonu’ndan geçmiş, dünyanın her yerinde diploması geçerli olan, yarım asırlık Mühendislik Fakültesinden mezun oldular. Sakarya Üniversitesi ailesi olarak, haklı gururunuzu ve mutluluğunuzu paylaşıyor ve ‘Gözünüz aydın olsun.’ diyorum.” dedi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi birincisi Ümit Gürbüz,  fakülte ikincisi Nazlı İşçiler ve üçüncüsü Arda Kurtulan olurken 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi birincisi Muhammet Sertaç Yılmaz, fakülte ikincisi Burak Çevik ve üçüncüsü Burak Yazan oldu.

Fakülte birincilerinin konuşması ve diploma yemininin ardından protokol ve hocalar tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Kep atarak mezuniyet coşkusu yaşayan mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

 


1.173 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.