Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
20.09.2012
990
A+
A-

SAÜ Mühendislik Fakültesi yeni öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

2012-2013 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi, bölüm başkanlarının katılımıyla yeni başlayan mühendislik öğrencilerine lisans eğitimi konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

CAWIS ve SABİS anlatıldı

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Etem Köklükaya’nın yanı sıra bölüm başkan ve başkan yardımcılarının hazır bulunduğu toplantıda Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Osman Hamdi Mete öğrencilere SAÜ eğitim sistemiyle ilgili bir sunum yaptı.

SAÜ tarafından geliştirilen ve uzun yıllardır kullanılan Kampüs Otomasyon Bilgi Sistemi (CAWIS) ve bu yıl faaliyete geçen SAÜ Akademik Bilgi Sistemi (SABİS) hakkında bilgi veren Mete, bu platformların nasıl kullanılacağını anlattı.

Öğretim üyeleriyle iletişim kurmak isteyen öğrencilere, SAÜ’yü kazanan her öğrenciye verilen kurumsal e-posta adresini kullanmaları tavsiyesinde bulunan Mete, “Hocalarımız genelde daha güvenilir olduğu için öğrencilerden gelen mailler için sadece kurumsal mailleri dikkate almaktadır” dedi.

Ders Sayıları Azaldı

Bu yıl ders sayılarını üniversite olarak azalttıklarını ve öğrencilere daha fazla zaman kazandırmaya çalıştıklarını belirten Mete, YÖK tarafından zorunlu okutulan Türk Dili ve İngilizce derslerini uzaktan eğitim yöntemiyle vereceklerini belirtti.

Bilgilendirme sunumundan sonra söz alan Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Bölüm Başkan ve yardımcıları bölüm faaliyetleri, bölümdeki öğretim üyesi sayısı ve eğitim olanakları hakkında bilgi verdiler.

Bölüm Başkanları Tavsiyelerde Bulundular

Öğrencilere eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileyen Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Ayhan Şengil, öğrencilere danışman hocalarıyla iletişimlerini sıkı tutmalarını ve her türlü sorunlarını hocalarına iletmelerini söyledi.

“Öğrencini mesleği öğrenciliktir. Yapması gereken çalışmak, çalışmak ve yine çalışmaktır” diyen Makine Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kenan Genel ise, öğrencilere sosyal faaliyetlere de zaman ayırmalarını ancak öncelikle ailelerine ve topluma olan sorumluluklarını unutmadan derslerine çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

“Bir mesleğin diğerinden eksi ya da artı tarafı yoktur ”diyen İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Yılmaz, öğrencilerin öncelikle mesleklerini sevmeleri gerektiğini söyledi.

20/09/2012 – AB

 
990 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.