“Başarılı girişimin anahtarları” anlatıldı

“Başarılı girişimin anahtarları” anlatıldı
23.11.2023
766
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda “ Başarılı Girişimin Anahtarları “ isimli konferans düzenlendi.

Konferansa, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ( MÜSİAD ) Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşma yapan MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, “ Girişimcilik hayatımızın temelinde olan bir kavramdır. Her insan doğumunda dahi başarıya imza atmıştır, hücreleri incelediğimizde dahi başarıyla karşılaşırız. Bazılarımız mücadele konusunda ısrarcı olduğu için başarıya ulaşırlar. Başarılı olan insanları incelediğimizde terleyen ve zorluklarla karşılaşan insanların hikayelerini görürüz. 10 bin parçadan oluşan bir uçak, alt taraftaki takozu kaldırmadığı takdirde uçamaz ve başarıya ulaşamaz. Şu anda bir insansız hava aracı yaklaşık olarak 10 bin insana bedel şekilde hareket ediyor. Girişimin temeli bilgidir, hepiniz bu üniversiteye geldiniz. Buraya geliş amacınız insanlığa, kendinize ve ailenize birşeyler katabilmek olmalıdır. Böyle olduğu takdirde adeta bir süngerin suyu çektiği gibi hocalarınızdan bilgi hususunda faydalanan öğrenciler olursunuz. Türkiye olarak, dünyada bir numaralı ülke olmak için öncelikle buradaki arkadaşlarımızın bir numara olması gerekir. Bir ürün ortaya çıkartırken bir numara olmak istiyorsak, ekibinizin de bir numara olması gerekiyor. Ekipte çalışan arkadaşlar, alanında yetkin ve idealist insanlar olmalı “ ifadelerine yer verdi.

Konferans,  akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Konferans sonunda MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar’a plaketini SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza AL takdim etti.


766 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.