Balkan Türkoloji Tarihçesi ve Balkan Türkologları

Balkan Türkoloji Tarihçesi ve Balkan Türkologları
19.03.2013
1.102
A+
A-

Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kırbaç’ın “Balkan Türkoloji Tarihçesi ve Balkan Türkologları” isimli kitabı çıktı.

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kırbaç’ın Balkanlarla ilgili bir projesi sonucunda ortaya çıkan ‘Balkan Türkoloji Tarihçesi ve Balkan Türkologları’ adlı eseri Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları arasında çıktı.

Balkan Savaşları’nın 100. yıldönümü münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Balkan Türkolojisi ve Balkan Türkologları ile ilgili olarak yürütülen projenin editörlüğünü SAÜ Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kırbaç yaptı. Proje, ‘Balkan Türkoloji Tarihçesi ve Balkan Türkologları’ adıyla kitap haline getirildi.

Kitabın içerisinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in ‘Balkanlarda Türkolog Olmak’, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kırbaç’ın ‘Balkan Türkoloji Tarihçesi’ adlı yazıları ve bunların ardından da geçmişten günümüze Balkan Türkologlarının biyografileri yer alıyor. Bütün Balkan ülkelerine gönderilen eser, Türk dili ve edebiyatı çalışmaları için de büyük önem taşıyor.

“Balkan Türkoloji Tarihçesi ve Balkan Türkologları” isimli kitap, geçmişten günümüze Balkanlarda yapılan Türk dili, edebiyatı, tarihi ile ilgili çalışmaları ele alan bir kitap olarak okuyucuların karşısına çıkıyor.

19/09/2013 – YC


1.102 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.