“Bağışıklık Sistemini Korumanın Yolları Nelerdir?”

“Bağışıklık Sistemini Korumanın Yolları Nelerdir?”
19.12.2022
1.766
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mediko Sosyal Sağlık Merkezi Başhekimi Dr. Doğan Erdoğdu bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dikkat edilmesi gereken durumları anlattı.

Bağışıklık sisteminin yenilen gıdalarla aktive olup dizayn edildiğini söyleyen Dr. Erdoğdu,” Gıdalardan kastımız sentetik olan hap veya ilaç benzeri şeyler değil doğal vitaminlerden bahsediyorum. Bağışıklık sisteminin gücünü koruması için düzenli olarak protein ve sebze ağırlıklı doğal gıdalar tüketilmesi gerekir.” dedi.

Mevsimsel olan sebze ve meyvelerin ihtiyacımızı yeterince karşıladığını belirten Dr. Erdoğdu, “C vitamini hastayken iyileşmek için değil hasta olmamak için alınmalıdır. Gün içinde yediğimiz bir adet portakal veya mandalina C vitamini ihtiyacımızı karşılar. Aynı şekilde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu B kompleks vitaminleri bilindiği gibi sadece kırmızı ette bulunmaz. Baklagillerle de B kompleks vitamini alabiliriz.” ifadelerini kullandı. Dr. Erdoğdu öğrencilerde gözlemlediği en sık hasta olma nedeninin hazır gıda tüketimi olduğunu vurguladı.

Bağışıklık sisteminin korunması için dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurun dinlenmek ve uyku düzeni olduğunu ifade eden Dr. Erdoğdu vücudun ihtiyacı olduğunda dinlenilmesi gerektiğini söyledi. Uyku düzeninin önemine dikkat çeken Dr. Erdoğdu “Saat olarak değil, uykuyu ne zaman uyuduğun önemli. Çok geç saat de yatıp yedi saat uyumanın bağışıklık sistemine bir faydası olmaz.” şeklinde konuştu.

Son olarak bağışıklık sistemini korumak için kötü alışkanlıklardan kaçınılması ve kişisel hijyene dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Erdoğdu, bu gibi durumların bağışıklık sistemini baskılayarak olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Haber: Buse Sıla Senemcan


1.766 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.