Bağımlılıkla mücadele kapsamında “Narko-Gençlik Eğitimi” verildi

Bağımlılıkla mücadele kapsamında “Narko-Gençlik Eğitimi” verildi
15.12.2023
1.057
A+
A-

Narko-Gençlik Eğitimi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda Narko-Gençlik Eğitimi verildi.

SAÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube iş birliğiyle düzenlenen eğitimde katılımcılara Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirmiş olduğu  Narkorehber Gençlik Modülü hakkında bilgi verildi. Eğitimde SAÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Hüseyin Zahid Kara ve Sakarya Narkotik Şube polis memurları yer aldı.

Narkotik maddeler hakkında katılımcılara bilgi verilen eğitimde, madde kullanımının adli süreçleri hakkında açıklamalar yapıldı. Narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, eğitimin neden gençlere verildiği konularının konuşulduğu eğitimde narkotik polis memuru, “Türkiye’de yaklaşık 13 milyon genç var. Narkotik madde bağımlılığında bu yaş grubu riskli grup. Birçok ülkenin toplam nüfusundan daha çok genç nüfusa sahibiz, bu çok güzel bir şey ama bazı riskleri barındırıyor” şeklinde konuştu.

Narkotik Şube’nin amacının madde bağımlılığına başlamadan bu durumu engellemek olduğunun vurgulandığı eğitimde bağımlılık döngüsüne ve narkotik madde kullanımının yasal durumuna değinildi.

“Beyin bir kez tanıştığında, kişi bırakmak istese de maddeye tekrardan başlayabilir” şeklinde konuşan polis memuru, madde kullanımının fiziksel, psikolojik ve sosyal belirtilerini açıkladı. Katılımcılara madde kullanımıyla ilgili “Uyuma” isimli ihbar uygulaması hakkında bilgi verilen eğitimde, uygulamanın nasıl kullanılması gerektiği anlatıldı.

Türkiye’nin narkotik maddelerin kullanımıyla ilgili yapılan yasal düzenlemelerde en ağır şartlara sahip olan ülkelerden biri olduğunu ifade eden polis memuru, “Bazı ülkelerde uyuşturucu kullanımı intihara teşebbüs olarak görülüyor ve cezalandırmaya tabi tutulmuyor. Bizim ülkemizin kültürel yapısı buna uygun değil, biz bunu kamu davası olarak görüyoruz ve kamu davası açılması gündeme geliyor” dedi.

Eğitim Narkotik Şube Polis Memurlarının katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Haber: Dilek Erol

 
1.057 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.