Aydınlatma Çalışma Verimliliğini Etkiliyor

Aydınlatma Çalışma Verimliliğini Etkiliyor
15.12.2015
1.332
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Aydınlatmada Güncel Gelişmeler” isimli konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Asuman Çalışkan aydınlatmanın yalnızca elektrik tüketimi olmadığını belirterek “Aydınlatma insanların ruh hallerini ve çalışma verimliliğini de etkiliyor” diye konuştu.

Konferansa Trilux Akademi’den Satış ve Pazarlama Müdürü Asuman Çalışkan konuşmacı olarak katıldı. Asuman Çalışkan konuşmasında “Doğru Planlama ve Doğru Aydınlatma” başlığı altında aydınlatma çözüm kriterlerini değerlendirdi.

Aydınlatma Ruh Halini ve Çalışma Verimliliğini Etkiliyor

Konferans kapsamında derslerde verilen bilginin ders dışında nasıl kullanılacağını anlatacaklarını belirten Çalışkan, “Aydınlatma yalnızca elektrik tüketimi anlamına gelmiyor. Aydınlatma insanların ruh hallerini ve çalışma verimliliğini de etkiliyor” dedi. Aydınlatma projelerini insan faktörünü unutmadan tasarladıklarını belirten Çalışkan, “Aydınlatmayı sadece elektrik elektronik yapısıyla değil tasarımıyla düşünmek gerekir” diye konuştu.

Konuşmasının devamında doğru planlama ve aydınlatmaya değinen Çalışkan, “Bizim için önemli olan doğru bilgiyi almak ve doğru kullanmaktır” diye belirtti. Aydınlatma projelerinin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlatan Çalışkan, “Aydınlatma oda boyutuna göre ayarlanır. İç, dış ve yol aydınlatmaları vardır” ifadelerini kullandı. Çalışkan, aydınlatma projelerinin tanıtımı ve proje verilerinin nasıl entegre edildiğini program üzerinde anlattı.

Konferans sonunda Asuman Çalışkan öğrencilerin sorularını yanıtladı.

15/12/2015 – S. Akman
1.332 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.