Atatürk Dönemi Afganistan İlişkileri Konuşuldu

Atatürk Dönemi Afganistan İlişkileri Konuşuldu
11.11.2018
2.197
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Afganistan Öğrenci Topluluğu tarafından “Atatürk’ü Anma, Atatürk Dönemi Türkiye ve Afganistan İlişkileri” konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa  1919-1929 yılları arasında Afganistan tahtında bulunan Kral Amanullah Han’ın kızı Prenses Naciye Doğan konuşmacı olarak katıldı. Doğan, konferansta Mustafa Kemal Atatürk ile Kral Amanullah Han’ın dostluğu, Amanullah Han’ın on senelik hükümdarlığı süresinde ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi için yapmış olduğu çalışmalar, Amanullah Han’ın Afganistan’ın mutlak istiklali, ıslahatları, anayasasının ilanı, medeni kanun, eşitlik, saltanat, basın özgürlüğü, aile ve evlilik kanunu gibi birçok konuya değindi.

Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yasan da konferansın açılışında yaptığı konuşmasında Afganistan Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen programın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Yasan, “Atatürk sadece Türkiye için değer ifade eden bir lider değil. Sadece bir lider, sadece bir siyasetçi kesinlikle değil. Tüm mazlum ülkeler için bir rehber, bir lider, bunu da burada görüyoruz. Afganistan’dan gelen öğrencilerimiz, Atatürk’ün ne kadar kıymetli bir değer olduğunu takdir edip bu organizasyonu gerçekleştiriyorlar. Bu gerçekten çok gurur verici” ifadelerini kullandı.

11-10-2018 / Nurcan Kök


2.197 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.