Atatürk 10 Kasım’da SAÜ’de Anıldı

11.11.2019

Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81’inci yılında Sakarya Üniversitesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla ilk tören, 10 Kasım Pazar günü saat 9’u 5 geçe Esentepe Kampüsü Atatürk Anıtı’nda akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.

Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde 11 Kasım’da Devlet Konservatuarı Müzik Araştırmaları Topluluğu tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Alphecca Çok Sesli Korosu, ”Atatürk’ün Sevdiği Türküler” başlıklı bir konser verdi. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuvarla sahneye çıkan koro, ”Çanakkale İçinde”,  “Havada Bulut Yok”, “Yiğidim Aslanım”, “Ah Bir Ateş Ver”, “İzmir’in Kavakları”, “Çalın Davulları Çaydan Aşağıya” türkülerini seslendirdi.

11.11.2019 – İzge Belma Yılmaz