ATAMA: Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Orhan Torkul atandı.

20.12.2017

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Torkul asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Orhan Torkul

Prof. Dr. Orhan Torkul Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Dekan ve Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır. Aynı bölümde 2011- 2014 tarihleri arasında Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. Lisans derecesini, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği bölümünden, Yüksek Lisans deresini Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalından, doktora derecesini İngiltere Cranfield Teknoloji Enstitüsünden almıştır. İmalat planlama ve kontrol, yönetim bilişim sistemleri ve uzaktan eğitim alanlarında araştırmalar ve çalışmalar yapmıştır. Çok sayıda dergide makale, ulusal ve uluslar arası konferanslarda bildiriler ve kitap bölümleri vardır. Birçok ulusal ve uluslar arası konferans ve sempozyum düzenleme komitelerinde yer almıştır. Aynı zamanda davetli konuşmacı olarak sayısız konferans, bilimsel toplantı ve çalıştaylara katılmıştır.