ATAMA: Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Firdevs Karahan Atandı

31.07.2017

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanlığın vekaleten görevini yürüten Prof. Dr. Firdevs Karahan asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Firdevs Karahan kimdir ?

1969 yılında Hınıs’ta doğdu. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dilbilimi Bölümünü bitirdi. 1995 yılında Yüksek Lisans, 2000 yılında Doktora eğitimini aynı bölümde tamamladı. 1994-2002 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak eğitimini tamamladığı bölümde çalıştı. 2002-2006 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde, 2006-2008 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümünde Doçent olarak çalıştı. 2008-2011 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde Bölüm Başkanlığını sürdürdü. 2011’den bu yana Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanlığını sürdürmektedir. 2013 yılından beri Profesör olarak akademik hayatına devam eden Karahan, 2014 yılından bu yana Eğitim Fakültesi Dekanlığını sürdürmektedir. Aynı zamanda Rektör Danışmanlığı ve Sakarya Üniversitesi Etik Kurul Sosyal ve Beşeri Bilimler Komisyonu üyeliği bulunmaktadır. YÖK Öğretmen Yetiştirme Komisyon Üyeliği, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkan Yardımcılığı görevlerini de sürdüren Prof.Dr. Firdevs Karahan 1 çocuk annesidir.