ATAMA: Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Nejat Yumuşak atandı.

20.12.2017

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Prof. Dr. Nejat Yumuşak asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Nejat Yumuşak kimdir?

1972 yılında Kaman’da (Kırşehir) doğan Nejat YUMUŞAK, ilk ve ortaöğrenimini Pazarören Mimarsinan Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1993 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1998 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik mühendisliği ana bilim dalında doktora derecesini aldı.  1998 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yardımcı doçent öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında bilgisayar mühendisliği, bilgisayar donanımı anabilim dalında üniversite doçenti ve 2011 yılında üniversite profesörü oldu. 2011-2014 yılları arasında Bilgisayar mühendisliği bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Akademik çalışmalarını bilgisayar ve bilişim bilimleri üzerine yoğunlaştıran YUMUŞAK, uluslararası bilimsel dizinlerde taranan dergilerde yayınlanmış 39 adet makale yayını, 47 adet uluslararası bildiri, 16 adet ulusal bildiri ve 2 adet kitap yayını çalışması gerçekleştirmiştir. İngilizce bilen YUMUŞAK, 3 çocuk babasıdır.