ARSEM 2022 Kış Eğitimleri Başladı

ARSEM 2022 Kış Eğitimleri Başladı
31.01.2022
1.235
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilen Araştırma Seminerleri (ARSEM) Kış Dönemi Eğitimleri Başladı.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) BİST Laboratuvarı’nda başlayan eğitimlere ‘Uygulamalı Panel Veri Analizi’ dersiyle başlandı. ARSEM Kış Eğitimleri kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerin yanı sıra öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin araştırma kapasitelerinin ve yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda katılımcılara teorik ve uygulamalı olarak nicel ve nitel araştırma yöntemleri eğitimi veriliyor.

Sakarya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Güven ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Güloğlu tarafından yürütülen Panel Veri Eğitimi, bu hafta boyunca devam edecek.

Eğitimlere Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılım gösterdi.

Programın ilerleyen günlerinde katılımcılara Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul, Prof. Dr. Erkan Dinç ve Doç. Dr. Elvan Günel “Nitel Araştırma Yöntemleri (ileri düzey)”, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Zaim tarafından ise “SPSS ile Veri Analizi” eğitimleri verilecek.

ARSEM Kış Eğitimleri kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerin yanı sıra öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin araştırma kapasitelerinin ve yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda katılımcılara teorik ve uygulamalı olarak nicel ve nitel araştırma yöntemleri eğitimi veriliyor.

-OŞ

 
1.235 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.