Arş. Gör. Dr. Elif Sezer, COST Aksiyonu CA20128 PIMENTO’ya Kabul Edildi

Arş. Gör. Dr. Elif Sezer, COST Aksiyonu CA20128 PIMENTO’ya Kabul Edildi
14.06.2024
196
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Elif Sezer, Avrupa’da bilimsel ve teknolojik araştırmaların gelişimini destekleyen COST (European Cooperation in Science and Technology) aksiyonu “CA20128 – Promoting Innovation of ferMENTed fOods (PIMENTO)” projesine çalışma grubu üyesi olarak kabul edildi. Dr. Elif Sezer, bu proje kapsamında “Dissemination, Training & Events” çalışma grubunda görev alacak.

Fermente gıdaların Avrupa diyetlerinde stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Dr. Elif Sezer, bu gıdaların sağlık, sürdürülebilirlik, yenilik, kültürel miras ve tüketici ilgisi açısından sunduğu faydalara dikkat çekti. Arş. Gör. Dr. Sezer, “PIMENTO projesi, fermente gıdaların sağlık üzerindeki olumlu etkilerini bilimsel olarak kanıtlamak ve bu alanda yenilikler yaparak yerel üretimi desteklemek amacıyla önemli bir platform sunuyor. Bu projede yer almak hem bireysel olarak hem de üniversitemiz adına büyük bir fırsat” diye konuştu.

Dr. Elif Sezer, Gıda Mühendisliği alanında 11 yıllık akademik deneyime sahip olup, probiyotikler, fermente süt ürünleri, dondurma, yenilebilir filmler ve gıda ambalaj filmleri gibi konular üzerine çalışmalar yürütmektedir. Şu anda, “Farklı Yörelerden Temin Edilen Ev Yapımı Tarhanalardan Probiyotik Bacillus suşlarının İzolasyonu ve Çeşitli Gıda Matrislerinde Kullanım Potansiyelleri” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesinde araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca parabiyotikler, postbiyotikler ve vegan dondurma üzerine de çeşitli proje fikirleri üzerinde çalışmaktadır. Bunun yanında, yeni çalışma rotaları keşfetmek üzere bilgi birikimiyle katkı sunabileceği disiplinlerarası çalışma ortakları arayışındadır.

PIMENTO projesine katılma motivasyonunu, fermente gıdalar konusunda bilgi ve yenilikleri geliştirme arzusundan aldığını belirten Dr. Elif Sezer, “Bu projeye katılarak, sağlık, sürdürülebilirlik ve bölgesel çeşitliliği teşvik etmeyi ve çok paydaşlı iş birliğini desteklemeyi amaçlıyorum. Bu topluluğun bir parçası olarak hem öğrenmek hem de katkı sunmak için büyük heyecan duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 
196 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.