Araştırma Projelerinde CBS Kullanımı ve Uygulamaları Etkinliği

Araştırma Projelerinde CBS Kullanımı ve Uygulamaları Etkinliği
12.06.2023
691
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı (ARDEK) tarafından “Araştırma Projelerinde Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Kullanımı ve Uygulamaları” isimli bir etkinlik düzenlenecek.

CBS, mekân ile ilişkili her türlü veriyi üreten, yöneten, analiz eden ve görselleştiren bir metodolojidir. CBS, verileri mekân ile ilişkilendirerek, konum verilerini (nesnelerin nerede olduğu) her tür tanımlayıcı bilgiyle (orada nelerin olduğu) entegre eder. CBS, kullanıcıların kalıpları, mekânsal ilişkileri ve coğrafi bilgiyi anlamalarına yardımcı olur. Faydaları arasında gelişmiş iletişim ve verimliliğin yanı sıra daha iyi yönetim ve karar verme yer almaktadır. Etkinlik kapsamında, CBS Nedir? Araştırma projelerine nasıl fayda sağlar? Soruları uygulama örnekleri ile birlikte ele alınacaktır.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Kırlangıçoğlu’nun sunumuyla15 Haziran 2023 tarihinde 14.00-15.30 saatleri arasında Hukuk Fakültesi Sebahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşecek etkinliğe aşağıdaki bağlantı üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Katılım kaydı oluşturmak için TIKLAYINIZ


691 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.