“Amacımız Nitelikli Öğrenci Yetiştirmek”

“Amacımız Nitelikli Öğrenci Yetiştirmek”
13.10.2022
507
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) topluluk tanıtım günlerinde öğrenciler, topluluklarını tanıtmak amacıyla stant kurdu. O topluluklardan biri de Sakarya Üniversitesi İnsansız Hava Araçları (SAÜ İHA) topluluğuydu.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde daha fazla ekonomik akım çıkararak farklı alanlarda öğrencileri ve sektörü bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyen topluluk ekibi, sektörün güncelliğini yakalayabilen öğrenciler yetiştirmek istediklerini belirtti. Sonra da sektöre yön vermek istediklerini de ekleyen topluluk ekibi kendi projelerini de ortaya çıkarmak istediklerini aktardı. SAÜ İHA Topluluğu Başkanı Bünyamin Ethem Demir, “Biz temelde nitelikli öğrenci yetiştirerek üniversitemize yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Amaçlarının ülkeye katma değer sağlayacak projeler ortaya koymak için nitelikli insan kaynağını sağlamak olduğunu ifade eden topluluk başkanı Demir, amaçlarına ulaşmak için kendilerini geliştirerek ülkeye hem ticari hem de farklı alanlarda fayda sağlamak istediklerini belirtti. Demir, “Amaçlarımıza erişmek için çok çalışacağız. Sağ olsun rektörümüz bizim alana çok ilgi gösterdi. Bizlere sorular sorarak projelerimiz hakkında bilgi aldı. Havacılık ve Dron Teknolojileri üzerinde durduklarını fark ettim. Bu yüzden onlara teşekkür etmek istiyoruz. Üniversitemizin destekleriyle daha iyi yerlere geleceğiz.” şeklinde konuştu.

Topluluk tanıtım günlerinde üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamza Al SAÜ İHA topluluğunun standını ziyaret ederek Havacılık Teknolojileri ile ilgili üzerinde çalışmalar yapılan projeleri yakından inceledi.

 


507 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.