Almanya’da Öğrenciler SAÜ’de Okumaya Davet Edildi

Almanya’da Öğrenciler SAÜ’de Okumaya Davet Edildi
24.06.2022
1.019
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katıldı. Sakarya Üniversitesi yetkilileri, fuarı ziyaret eden gençlere Sakarya Üniversitesini tanıttı.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin katıldığı fuara, özellikle Almanya’da yaşayan gurbetçi Türk ailelerin çocukları ile birlikte yoğun bir ilgi gösterdikleri görüldü. Fuarda Sakarya Üniversitesi standını ziyaret eden aile ve öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut tarafından üniversite ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler Türkiye’de okumaya davet edildi.

Prof. Dr. Hatem Akbulut, basına verdiği demeçte Sakarya Üniversitesinin yerleşkesi ve eğitimiyle Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu, birçok programının akredite edildiğini, Sakarya Üniversitesi diplomasının dünyada geçerliliğe sahip olduğunu vurguladı. Sakarya Üniversitesinde 5000 civarı uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Prof. Dr. Akbulut bu sayının SAÜ’de on öğrenciden birinin uluslararası öğrenci olduğu anlamına geldiğini ifade etti. Almanya’da yaşayan Türk ailelerinin çocuklarının kültürlerinden kopmamaları ve Türkçeyi daha iyi konuşabilmeleri için üniversiteyi Türkiye’de okutma eğiliminde olduğunu görmekten mutlu olduklarını ve Sakarya Üniversitesinde bu öğrencileri görmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Köln şehrinde yapılan fuar sonrası Sakarya Üniversitesi yetkilileri Türk dernekleri ile de bir dizi temasta bulundu. Yapılabilecek iş birliği görüşmelerinin ardından yurda dönüş yapıldı.

 


1.019 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.