Akran Arabulucuğu ve Çocuk Hakları

Akran Arabulucuğu ve Çocuk Hakları
28.12.2015
641
A+
A-

Adapazarı Belediyesi Bilgievi Müdürlüğü tarafından 8. Sınıf öğrencilerine yönelik “Akran Arabulucuğu ve Çocuk Hakları” isimli eğitim düzenlendi.

Adapazarı Belediyesi Bilgievi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akran Arabulucuğu ve Çocuk Hakları” isimli eğitime Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Erdem konuşmacı olarak katıldı.

Nefes alan her bireyin devlete sorumluluğu olduğunu belirten SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık çocukların da kendi haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

İkinci eğitim programı olan “Akran Arabuluculuğu” konulu eğitim semineri ise Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Murat Erdem tarafından verildi. Okullarda farklı kültürden öğrenciler olduğunu ve kültürel çatışmalardan dolayı çeşitli sorunların ortaya çıktığını belirten Doç. Dr. Erdem, “Erkek öğrenciler arasında güç gösterileri, kız öğrenciler arasında daha basit konulardan, birbirlerine söyledikleri herhangi bir sözden anlaşmazlık çıkabiliyor. Bu konuda hepiniz birbirinizden sorumlusunuz. Aranızdaki anlaşmazlıkların çözümü için şiddet ya da başka yollar yerine önce arabuluculara başvurunuz” dedi.

İki yaşıt arasında çıkan tartışmada üçüncü bir kişinin onlara arabulucuk yapması gerektiğini dile getiren Doç. Dr. Erdem, “Öğrenciler eğitim sonrası barışı şiddete tercih ediyorlar. Arabuluculuk eğitimi sonunda öğrenciler daha sakin ve verimli iletişim kuruyor. Arabuluculuk eğitimi alan öğrenciler hoşgörülü olmayı ve verimli iletişimin yöntemlerini öğrenir ve uygular. Arkadaşlık ilişkilerini pekiştirirler ve yaratıcı fikirler üretirler. Ergenlik dönemi sorunlarını daha kolay atlatırlar ve kendilerini doğru ifade etme yeteneği kazanırlar. En önemlisi de barışı, şiddete tercih ederler” diye konuştu.

Seminer sonunda Prof. Dr. Halil Kalabalık ve Doç. Dr. Murat Erdem’e plaket takdim edildi.

28.12.2015 – MA
641 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.