Gök Gürültülü

Akraba Topluluklarından Gelen Öğrencilere Tarih Gezisi

08.08.2014

17 Farklı ülkeden gelen öğrencilere Türkçe Yaz Okulu çerçevesinde gezi düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü ile Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Sakarya TÖMER) işbirliği ile düzenlenen Türkçe Yaz Okulu çerçevesinde 17 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla Alifuatpaşa, Taraklı ve Bolu Göynük’ü gezdi. Öğrenciler, Alifuatpaşa gezisinde Kuva-yı Milliye Müzesi’ni ziyaret etti.

Daha sonra Taraklı’ya geçen ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman tarafından makamında ağırlanan öğrencilere, burada çeşitli ikramda bulunuldu. Taraklı’da Hıdırlık Tepesi’ne çıkan, Yunuspaşa Camii ve çevresini dolaşan, turistik dükkânlardan alışveriş yapan öğrenciler, ardından Taraklı’dan Göynük’e geçtiler. Göynük’te Zafer Kulesi’ne çıkan yabancı öğrencilerin gezisi, Gazi Süleyman Paşa Camii ve Akşemseddin Türbesi ziyaretleriyle devam etti.

08/08/2014 – ST