Akit (07.07.2012) : Üniversitelere Zorunlu Afet Dersi Geliyor

07.07.2012

Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı” (UDSEP) toplantısında ortaya konulan görüşler, rapor haline getirilerek YÖK’e sunulacak. SAÜ İnşaat Mühendisliği bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Naci Çağlar, toplantıda, lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilere, afet eğitimine ilişkin bir dersin zorunlu olarak okutulması konusunda katılımcılann görüş birliğine vardığını ifade ederek, ” Özellikle eğitim fakültelerinde afet eğitimiyle ilgili bir dersin müfredata eklenmesiyle ilk ve orta öğretim öğrencilerinin afet bilincinin artırılması amaçlanıyor. Üniversitelerde afet ve acil müdahale öğrenci topluluklannın kurulması ve teşvik edilmesiyle gençlerin afet yönetiminde daha aktif katılımı sağlanacak ” dedi.

Akit Gazetesi – 07 Temmuz 2012