Akademisyenlerimizden Farkındalık Yaratan Deprem Sergisi

Akademisyenlerimizden Farkındalık Yaratan Deprem Sergisi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, afet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla deprem bölgesinde çektikleri fotoğraflarla “Yapı ve Deprem” konulu bir sergi düzenledi.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Afet Yönetim Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğiyle 11 Mart 2023 tarihinde Agora AVM’de, 12 Mart 2023 tarihinde ise Serdivan AVM’de düzenlenen sergide ziyaretçiler, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgede çalışma yürüten SAÜ’lü akademisyenlerin çektiği fotoğrafları inceleme imkanı buldu. Vatandaşlar ayrıca deprem ve yapı güvenliği konularında SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Sönmez, Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Aydın Demir’den bilgi aldı.

“Depreme karşı dirençli toplum oluşturmayı amaçlıyoruz”

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan hasar tespit çalışmalarına katkı sağlamıştı. Deprem sonrasında yapılan gözlemleri aktarabilmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sergide SAÜ Afet Yönetim ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Sönmez, vatandaşın bilincini diri tutma, depreme karşı dirençli toplum oluşturma adına etkinliği organize ettiklerini söyledi. SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu deprem sahasında 16 kişiyle çalışma yaptıklarını ve gözlemlerini Sakarya halkına ulaştırmak istediklerini ifade etti.

“Amacımız, toplumun deprem bilincini artırmak”

Deprem bölgesindeki binaların neden ağır hasar aldığını çektikleri fotoğraflarla vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını belirten SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aydın Demir, “Amacımız, toplumun deprem bilincini artırmak ve depreme dirençli toplum oluşturulmasına katkı sağlamak.” İfadelerini kullandı.


1.690 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.