Akademisyenimizin Faydalı Model Patent Başvurusu Kabul Gördü

Akademisyenimizin Faydalı Model Patent Başvurusu Kabul Gördü

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora öğrencisi Dr. Havva Bozdemir’in “Lenfödem Ölçüm Cihazı” başlıklı Faydalı Model Patent başvurusuna Türk Patent ve Marka Kurumu Patent Dairesi Başkanlığı tarafından olumlu rapor bildirildi.

Lenfödem Ölçüm Cihazı, Lenfödem ön tanısını belirlemede kullanılacak olup; her bir farklı ölçümünde aynı noktadan ölçülmesini sağlayan bir sabitleyici sayesinde kol çevresi ölçümlerinde, bir önceki ölçüm ile sonraki ölçümün farklılığının belirlenmesi ve doğru ölçümün mümkün olabilmesi bakımından önem taşıyor.  Prof. Dr. Dilek Aygin yaptıkları modelin önemi ile ilgili olarak meme kanserli kadınlarda ameliyat sonrası Lenfödemi değerlendirmek için yapılan kol çevresi ölçümlerinin önemli olduğunu söyleyerek Lenfödemin kadının yaşam kalitesini büyük ölçüde bozduğunu bu nedenle Lenfödemi önlemek, erken evrede tedavi ve bakım uygulamanın önemli olduğunu belirtti.

Türk Patent ve Marka Kurumu Hakkında;

Sınai mülkiyet bilincini toplumun bütün kesimlerinde artırarak, sınai mülkiyet haklarının etkin korunmasına ve ticarileştirilmesine katkı sağlayarak ve uluslararası platformlarda etkin rol oynayarak Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda ülkemizin ekonomik ve teknolojik gelişimine hizmet etmeyi amaçlayan Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye’nin fikri sermayesinin ve yenilik kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayan ve sınai mülkiyet alanında ulusal ve uluslararası politikalara yön veren bir kurumdur.


2.707 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.