Akademik Çalışmaların Analiz Raporu

Akademik Çalışmaların Analiz Raporu
11.09.2023
1.230
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü tarafından “Akademik Çalışmaların Analiz Raporu” isimli bir toplantı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Personel Lokalinde düzenlenen toplantıda TÜBİTAK projelerinin genel istatistikleri, 2022- 2023 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK tarafından kabul edilen projeler, üniversitenin projelere katılım düzeyleri gibi konular ele alındı. Rektör Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu ve akademisyenler katılım gösterdi.

Projeler konusunda ivme artışı beklediğini belirten Rektör Prof. Dr. Hamza Al, “Üniversitemiz,  bu hedefe tüm birimleri ile odaklanmış durumda. Türkiye’de yer alan ilk 20 üniversite arasına girdiğimizde kaynak ve kadro konusunda kolaylıklar sağlanıyor. Bu hedefimize ulaşacağımızdan eminiz. Sakarya Üniversitesi olarak ülkemizin yüzüncü yılında teknoloji, araştırma, bilgi güvenliği, üniversite-sanayi işbirliği gibi pek çok alanda önemli projeler yürütüyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi, Times Higher Education tarafından yapılan Asya Üniversiteleri Sıralaması 2023 sonuçlarına göre önemli bir yükseliş kaydetti. UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamasına göre, Sakarya Üniversitesi Dünya sıralamasında 208’inci sıradan 186’ncı sıraya yükseldi. QS Dünya Üniversiteleri 2024 Sıralamasında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk 10’a girdi. Sosyal medya marka endeksi SocialBrands’ın yayımladığı BoomSocial Haziran 2023 endeksinde en başarılı 100 marka arasında 48’inci sıraya yerleşti. Sakarya Üniversitesi, araştırma üniversitesi olma hedefiyle ilerleyerek, 2023 yılında Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarında geçen yıla göre 140 basamak yükselerek 1337. sıraya yerleşti. Ülkemizde ise 209 üniversite içinde 18. sıraya yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

 


1.230 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.