Sıcak

Akademide Kadın Çalışmaları Tartışıldı

26.04.2016

Ahi Evran Üniversitesi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi tarafından “Akademide Kadın Bilim İnsanlarının Katkıları” konulu bir panel düzenlendi.

22 Nisan 2016 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Keser ile Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konca Yumlu katıldı. Yükseköğretim Kurulu Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi Başkanı Prof. Dr. Sezer Komsuluoğlu’nun moderatörlük ettiği panele, YÖK Genel Kurul Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Nurgül Keser “Yükseköğretim Kurumlarında Kadın Araştırma Merkezlerinin Yeri Ne Olmalıdır ve Cevaplar“ konulu bir sunum yaptı. Akademide kadın çalışmaları hakkında bilgiler veren Keser, alana ilişkin çalışmalardan örnekler sunarak toplumsal cinsiyete ilişkin farkındalık oluşturma yollarını anlattı.

26.04.2016 – YC