Adım Adım Elektronik Kayıt

Adım Adım Elektronik Kayıt
15.08.2019
4.518
A+
A-

Kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için lütfen açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

İsteyen öğrenciler 16–21 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden elektronik kayıt yaptırabilirler**. Elektronik Kayıt kesin kayıttır.

Elektronik kayıt yapan öğrencilerin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

ADIM ADIM ELEKTRONİK KAYIT

  1. Sisteme Giriş

http://www.turkiye.gov.tr adresinden “Sisteme Giriş” bağlantısına tıklanarak uygun giriş yöntemi ile (e-devlet şifresi, elektronik imza, mobil imza) sisteme giriş yapılır.

  1. Hizmete Erişim

“e-Hizmetler” bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede ‘Eğitim’ başlığı ve daha sonra “Yükseköğretm Kurulu Başkanlığı” altında bulunan “Üniversite e-Kayıt” bağlantısına tıklanır.

Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit yazarak da ulaşabilirsiniz.  

  1. Bilgi Güncellemesi

Elektronik Kayıt hizmetinden faydalanmak için eDevlet Kapısı profilinizdeki e-posta ve cep telefonu bilgilerinizin tanımlı ve doğrulanmış olması gerekir. Eğer daha önce iletişim bilgilerinizi doğrulamadı iseniz, çıkan ekrandan “Bilgilerimi Şimdi Güncelle” düğmesine basarak e-posta ve cep telefonu bilgilerinizi sisteme giriniz. Ekrandaki yönergeleri takip ederek her ikisini de doğrulanmış hale getiriniz. Doğrulama işlemi için, e-posta adresinize gelen iletideki kodu ve cep telefonunuza gelen kısa mesajdaki kodu ilgili ekranlara yazmanız gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra hizmeti tekrar açınız.

Eğer iletişim bilgilerinizi daha önce tanımladı ve doğrulanmış hale getirdiyseniz, bu uyarı mesajı görünmeyecektir. Lütfen bir sonraki aşamaya geçiniz.

  1. Kayıt

Bu aşamada ekrandaki bilgileri dikkatle okuyunuz ve tümünün eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz. Eğer tüm bilgiler eksiksiz ve doğru ise, sayfadaki tüm uyarı ve duyuruları okuyup anladı iseniz aşağıda bulunan alanlara “EVET” yazdıktan sonra “Başvur” düğmesine basarak işleminizi tamamlayınız. Bilgilerinizde eksiklik veya yanlışlık varsa işleme devam etmeyiniz.

  1. Belge Görüntüleme

Başvurunuzu tamamladığınızda bu ekranda barkodlu elektronik kayıt belgenizi görüntüleyeceksiniz. Burada “Dosyayı İndir” bağlantısını kullanarak dosyayı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Belgenizin çıktısını almak için tarayıcınızda bulunan “Yazdır” komutunu kullanmayınız. Çıktı almak için önce belgeyi bilgisayarınıza indiriniz, ardından inen dosyayı açarak yazdırınız.

  1. Kaydın Kontrol Edilmesi

Kayıt işleminizi başarıyla tamamladıktan sonra hizmete tekrar giriş yaparak kaydınızı kontrol edebilirsiniz. Burada yaptığınız kayıt işlemine ait bilgileri görebilir ve daha önce oluşturduğunuz kayıt belgesini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

 

> E-Kayıt ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

> E-Devletten kayıt olan öğrenciler e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi alabilir.

> E-Devlet üzerinden kaydını yaptıran öğrencilerin üniversiteye gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. Eğitim-Öğretim yılı başlangıcından itibaren ilgili öğrenci işleri birimine giderek öğrenci kartını ve öğrenci belgesini alabilir.

Derse yazılma (ders kaydı) işlemleri 16-17-18 Eylül 2019 tarihleri arasında SABİS üzerinden yapılacaktır.

 

**

NOT 1:

Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümleri için sağlık raporu koşulu bulunduğundan E-Devletten elektronik kayıt yapılamamaktadır. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin Sağlık Raporu dâhil diğer kayıt için gerekli belgelerle Üniversitemize başvurmaları gerekmektedir.

NOT 2:

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adaylar; ortaöğretim kurumundan mezun olmadıklarından e-devlet üzerinden kayıt yaptıramazlar.

Bu adaylar Orta Öğretim Kurumlarından alacakları durumlarını gösterir belge ile 19–23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Üniversitemize müracaat ederek geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.  Geçici kayıtları yapılan adaylar mezun olduklarına ilişkin belgelerini en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar Üniversitemize teslim etmeleri gerekmektedir. 31 Aralık 2019 tarihine kadar belgelerini teslim etmeyen adayların geçici kayıtları silinecek ve öğrencilikleri sonlandırılacaktır.

Her türlü sorularınızı Sakarya Üniversitesi Whatsapp İletişim Hattına iletebilirsiniz: 0 544 264 1 728

Güncel duyuruları kaçırmamak için sosyal medya adreslerimizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/Habersau/

https://twitter.com/habersau

https://www.instagram.com/habersau/


4.518 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.