Gök Gürültülü

ABD Hukuku ve Çevre Politikaları Konferansı

03.03.2014

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi tarafından ‘ABD Hukuk Sistemi ve Çevre Politikaları’ konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Amerika Birleşik Devletleri Southern İllinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Trish McCubbin konuşmacı olarak katıldı.

Prof. McCubbin Amerikan Hukuku ve Amerika Birleşik Devletleri’nin çevre politikalarını öğrencilere anlattı.  Amerika Birleşik Devletleri’nin federal yapıya sahip olduğunu ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin olduğunu belirten Prof. Dr. Trish McCubbin, ‘ABD Anayasasının ülkede bulunan eyaletlerin anlaşmasıyla değişebileceğini söyledi. Kanun yapmaktan sorumlu olan federal hükümet ile eyalet hükümetlerinin çevre konusunda da aynı sorumluluğa sahip olduğunu dile getiren McCubbin, ABD’nin çevre politikaları konusunda çok iyi olmadığını söyledi.

Konferans, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

03/03/2014 – MFYA