SAÜ’nün Kurucuları Akademik Açılış Töreninde Buluştu

SAÜ’nün Kurucuları Akademik Açılış Töreninde Buluştu
30.09.2011
1.960
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılış töreni, üniversitenin kurulmasında büyük rol oynayan akademisyenleri bir araya getirdi.

Sakarya Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Kor, Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge, Prof. Dr. İnal Seçkin ve Kurucu Rektör Prof. Dr. Ramazan Evren Sakarya Üniversitesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılış töreninde bir araya geldi.

SAÜ’de Olmaktan Çok Mutluyum

1975-1978 yılları arasında Sakarya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi Başkanlığı görevini yürüten ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Sakarya’ya gelmesini sağlayan Prof. Dr. Nevzat Kor konuşmasında, “ 8-9 yıl kadar bu üniversitenin ana kemeri olan Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nde hoca olarak görev almıştım. O zaman asistan olarak aldığımız kardeşlerimizin birisi şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, birisi rektör oldu. Yine çok sayıda arkadaşımız yıllarca TBMM’de önemli görevler yaptı. Halen Sakarya Üniversitesi’nde ve Türkiye’nin bir çok eğitim kurumlarında gerek hoca gerek yönetici olarak çalışan arkadaşlarımız var. Bundan dolayı çok mutluyum” dedi.

SAÜ Çalışanların Eseridir

1979-1981 yılları arasında Sakarya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge, Sakarya Üniversitesi’nde bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Nevzat Bey yeşil vadinin geçmişini tevazu ile anlattı. Biz hep onun yolunda devam etmeye gayret ettik. Arkadaşlarımızda zaten bizi destekledikleri için, bu işe inandıkları için bugüne geldik. Burası çalışanların eseridir. Burada öğretim yapan, hizmet veren kardeşlerimin eseridir.” dedi.

Burada Üniversite Kurulması İçin Çalıştık

1981-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Sakarya Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. İnal Seçkin, 11 yıl boyunca Sakarya’da görev yaptığı belirterek, “ Hem başkan olarak, hem de dekan olarak, bir tek temel gaye peşinde koştum. Oda buranın bir üniversite olması içindi. O zaman ki halleriyle de üniversite olmaya layık oldu” açıklamasında bulundu.

Sakarya Üniversitesi’ni “Güzel insanların okuduğu, güzel insanların yönettiği güzel müessese” olarak nitelendiren SAÜ’nün Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Evren SAÜ’nün millete, insanlığa ve dünyaya nice güzel hizmetler vermesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından,  Prof. Dr. Nevzat Kor’a, Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge’ye, Prof. Dr. İnal Seçkin’e ve Kurucu Rektör Prof. Dr. Ramazan Evren’e, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından plaket takdim edildi.

30/09/2011 – Yunus Cam/SAÜ BHiM

Akademik Açılış Töreni’nin tüm fotoğrafları için tıklayın:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.255619354483085.69020.197059567005731&type=1

 
1.960 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.