İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümünden TÜSEB Projesi

İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümünden TÜSEB Projesi

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Kırılmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlıği (TÜSEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Kırılmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Uzaktan Sağlık Hizmetleri Sunumu Kapasitesinin Geliştirilmesi: Sağlık Kuruluşları ve Sağlık Personelinin Dijital Teknoloji Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi” isimli projesi, TÜSEB-A Grubu Acil Ar-Ge Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, Sakarya’da sağlık kuruluşlarının mevcut altyapı ve teknik donanımları incelenecek ve sağlık hizmetleri uzaktan dijital tıbbi teknolojilere dönüştürülecek. Türkiye’de teletıp uygulamaları literatürüne saha araştırması ile katkı sağlamayı hedefleyen proje ile, Sakarya’da hizmet veren hastanelerin uzaktan sağlık hizmeti sunum kapasitelerinin geliştirilmesi ve sağlık çalışanlarının bu konuda farkındalık kazanmaları sağlanacak.

Sakarya Üniversitesi tarafından yürütülecek ve Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından desteklenecek projenin sonucunda, sağlık profesyonelleri için uzaktan sağlık hizmeti sunumunda yol gösterecek bir rehber hazırlanması ve sağlık kuruluşlarının uzaktan sağlık hizmeti sunumu kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Doç. Dr. Harun Kırılmaz’ın yürütücü olduğu projede, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Serdar Değirmenci ve Müh. Birsel Esra Biçer, Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Nurullah Kurutkan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. İsmail Şimşir ve Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı yüksek lisans mezunu Ceyda Ataç araştırmacı olarak yer alıyor.

 
368 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.