Sakarya Üniversitesi Öğrencilerinden Global Başarı

Sakarya Üniversitesi Öğrencilerinden Global Başarı

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, Dünya genelinde 75 farklı ülkeden 1150 takımın katıldığı sürdürülebilirlik temalı ‘Circular Pro İş Simülasyonu’nda önemli bir başarıya imza attı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencilerinden Samet Karabulut, Zeynep Cansu Çavdar, Sude Keklik, M. Semih Fırat, Çağatay İrme ve Büşra Celayar’dan oluşan ekipler, tüm dünyadan farklı disiplinlerden katılan öğrenciler ve profesyoneller ile mücadele etti. Sakarya Üniversitesinin son yıllarda ortaya koyduğu sürdürülebilirlik farkındalığının da etkisi ile yarışmaya katılan öğrenciler, stratejik düşünme ve sürdürülebilir iş modelleri geliştirme konusundaki yetkinliklerini ortaya koydu.

Takımlarımızdan TEAMUTIC,  yarışmayı 14. Sırada bitirerek ilk 20’deki tek Türk takımı olma başarısını gösterdi. Ayrıca Hong Kong, Almanya, Rusya, Çin, Hindistan, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerin takımlarını geride bıraktı. ALPHA takımı da yarışmayı 25. sırada bitirdi.

Döngüsel ekonomi temalı Circular Pro İş Simülasyonu, katılımcıların iş stratejilerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda yönlendirmesini gerektiren karmaşık bir yarışma olarak öne çıkıyor. Yarışmada Sakarya Üniversitesi öğrencileri, sürdürülebilir ve çevre dostu kaynak yönetimi, maliyet optimizasyonu ve pazar taleplerine uyum sağlama gibi konularda oldukça zorlu kararlar almak zorunda kaldı. Yarışma sonunda SAÜ’lü takımlar, dinamik pazar koşullarında uzun vadeli sürdürülebilirliği sağlama başarısını göstererek yüksek sıralamalar elde etti.

Bu gibi yarışmalar ile Sakarya Üniversitesi öğrencileri, teorik bilgilerini uygulama imkanı bulurken, sorun çözme ve karar verme yeteneklerini geliştirme, analitik bakış açılarını genişletme imkanı da buluyorlar.

 

 

 
306 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.