Sinema Koleksiyoneri Vadullah Taş’tan Cumhuriyet Temalı Sergi

10.10.2024

Sinema koleksiyoneri Vadullah Taş, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenleyeceği sergide, 50 önemli eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, Cumhuriyet dönemi Türk sinemasının tarihine ışık tutan nadir eserleri içerecek.

10. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında gerçekleşecek bu sergi, 15-17 Ekim tarihleri arasında, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Vadullah Taş, koleksiyonunda yer alan eserlerin, Türk sinemasının gelişiminde ve Cumhuriyet tarihindeki önemli olayların yansımalarında nasıl bir rol oynadığını vurgulayarak, ziyaretçilerine derin bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Sergide yer alacak eserler arasında dönemin ikonik filmlerinin afişleri bulunuyor. Taş, bu koleksiyonla Cumhuriyet’in sanatta yarattığı etkiyi ve sinemanın toplumsal değişim sürecindeki önemini ortaya koymak istiyor.

Festivalin ilk gününde yapılacak sergi açılışının hemen ardından düzenlenecek etkinlikler kapsamında, yapımcı Oğuz Peri ile ‘Senaryodan Perdeye: Film Yapımcısının Yolculuğu’ ve oyuncu Ali Düşenkalkar ile ‘Türk Sineması ve Oyunculuk’ başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, katılımcılara Türk sinemasının geçmişi ve geleceği hakkında derinlemesine bilgiler sunacak.

Koleksiyoncu Vadullah Taş, serginin sadece bir sanat etkinliği olmanın ötesinde, Cumhuriyet’in kültürel mirasını ve sinemanın bu mirastaki yerini kutlamak için bir fırsat sunduğunu belirtti. Sanatseverlerin ilgisini çekecek olan bu sergi, Türk sinemasına dair önemli bir kaynak niteliği taşıyacak.

Tüm sanatseverler, bu eşsiz sergiyi kaçırmamak için 15-17 Ekim tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’ne davetlidir.